Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" 

Приморської міської ради Запорізької області



Головна » 2019 » Лютий » 20 » Мистецтво управління – це досвід і знання
12:39 PM
Мистецтво управління – це досвід і знання

  В першу декаду лютого у відділі освіти районної державної адміністрації відбувся семінар для керівників закладів загальної середньої освіти «Індивідуальна форма навчання як спосіб організації освітньої діяльності». Під час якого начальник відділу освіти  Ганна Карнаух наголосила на актуальності даного питання для сучасної школи.

У  роботі семінару взяла участь директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Лілія Глінська. Вона звернула увагу на те, що надання якісних освітніх послуг у навчанні дітей із особливостями в розвитку на різних формах навчання є основним завданням вчителів закладів освіти. Сьогодні для кожного педагога, що працює із дітьми з особливими освітніми потребами, необхідні знання спеціальної педагогіки, а також посилення роботи направленої на  співпрацю з їх батьками, бо саме ця співпраця дає результативність у навченості даних учнів. Освітні програми для дітей з особливими освітніми потребами мають  передбачати досягнення здобувачами освіти результатів навчання (компетентностей), визначених Державним стандартом початкової, базової та повної загальної середньої освіти. Це дуже тривала, копітка, системна робота, але без цього у нас не буде співпраці, взаєморозуміння, формування нового світогляду, а, найголовніше - не буде належних результатів щодо освіти, реабілітації та інтеграції в соціум дітей з інвалідністю та дітей з особливими потребами в цілому.

Спільно з директорами було детально проаналізовано та вивчено  нормативну базу з питань організації індивідуального навчання у ЗЗСО, розроблено чіткий алгоритм дій керівника закладу освіти щодо організації індивідуальної форми навчання.

Учасники семінару відзначили, що такі форми спільної роботи над актуальними питаннями сучасної освіти є ефективними та необхідними для організації якісної роботи закладів освіти району.

 

 

Переглядів: 180 | Додав: primorskirc | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar