Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" 

Приморської міської ради Запорізької області



Головна » 2018 » Листопад » 26 » Інклюзія –від філософії до практики
9:10 AM
Інклюзія –від філософії до практики

  21 листопада 2018 року на базі відділу освіти Приморської РДА відбувся семінар-практикум директорів закладів дошкільної освіти на тему «Інклюзія –від філософії до практики».
Семінар-практикум відкрила начальник відділу освіти Приморської райдержадміністрації Карнаух Г.В. Вона розповіла про хід впровадження інклюзивної освіти в районі, акцентуючи увагу, що педагоги, які мають справу з дітьми з особливими освітніми потребами повинні бути гнучкими у своїй педагогічній тактиці та діяти творчо, шукаючи "ключики" до кожної дитини.
Директор інклюзивно-ресурсного центру Глінська Л.І. ознайомила з нормативно-правовою базою щодо впровадження інклюзії, з  алгоритмом створення інклюзивної групи в закладі дошкільної освіти, розкрила питання створення сприятливого соціального середовища для інклюзії дітей з особливими освітніми потребами.
Під час практичної частини семінару учасники заходу ознайомилися з обладнанням та матеріалами для корекційно-розвиткової роботи, відвідали кімнату психолого-педагогічної допомоги ІРЦ, темну  сенсорну кімнату. Засідання пройшло в діловій та конструктивній обстановці.
Захід відкрив новий погляд щодо роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

 

Переглядів: 215 | Додав: primorskirc | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar