Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" 

Приморської міської ради Запорізької області



Головна » 2021 » Вересень » 4 » Серпнева конференція педагогів
10:01 PM
Серпнева конференція педагогів

       30.08.2021 року відбулася серпнева конференція педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Приморської територіальної громади, яка урочисто розпочалася з привітань голови міської ради Олександра Кошелевича, заступника голови Бердянської райдержадміністрації Ольги Галаніної, голови Запорізької обласної постійної комісії з гуманітарних питань Світлани Македонської.

       Тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу освіти Микола Мурич розпочав конференцію з підсумків розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти міської громади, нових освітніх викликів та шляхів їх практичної реалізації, формування нової освітньої стратегії.

       В Україні набирає обертів освітня реформа, невід’ємною частиною якої є інклюзивна освіта. Кожна людина, незалежно від стану здоров’я, наявності фізичного чи інтелектуального порушення, має право на одержання освіти, якість якої не різниться від якості освіти здорових людей. Дитина з особливими потребами має відвідувати дитячі установи разом зі звичайними дітьми.

       Створюючи новий освітній простір рівних можливостей для всіх дітей, в Приморському регіоні вже четвертий рік працює інклюзивно-ресурсний центр. Із результатами діяльності ІРЦ, траєкторією впровадження інклюзії в Приморському регіоні виступила директор інклюзивно-ресурсного центру Приморської міської ради Лілія Глінська.

       Приємною подією стала присутність на конференції Тетяни Озерової, начальника управління Державної служби якості освіти у Запорізькій області, яка наголосила про важливу роль спільних дій засновника й керівників закладів у створенні умов для якісної освітньої діяльності та сталого розвитку закладів освіти. Вона окреслила напрямки в організації роботи щодо формування власних внутрішніх систем забезпечення якості освіти та розповіла про порядок проведення інституційного аудиту, який стає дієвим інструментом для діагностування освітніх і управлінських процесів шкіл і здійснюється Державною службою якості освіти України, її територіальними органами та незалежними експертами.

Переглядів: 110 | Додав: primorskirc | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar