Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" 

Приморської міської ради Запорізької області



Головна » 2020 » Березень » 13 » Семінар-практикум для педагогів школи-інтернату(с.Преслав)
4:15 PM
Семінар-практикум для педагогів школи-інтернату(с.Преслав)

      11 березня 2020 року на базі Інклюзивно-ресурсного центру Приморської районної ради відбувся семінар – практикум для педагогів комунального закладу «Преславська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Запорізької обласної ради «Психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами». 
    Основною метою даного заходу було забезпечення системної взаємодії ІРЦ та педагогічної спільноти в питанні підвищення рівня теоретичних та практичних  знань педагогів щодо організації корекційної роботи з дітьми.
Роботу заходу відкрила Глінська Л.І., директор ІРЦ. Вона ознайомила присутніх з завданнями, змістом роботи  та оснащенням інклюзивно-ресурсного центру. Звернула увагу присутніх на впровадження інклюзивного навчання в закладах освіти району. 
 На семінарі були розглянуті такі питання:
1.Особливості розвитку та підтримки дітей з порушеннями розумового розвитку. Роль вчителя в самореалізації та самоствердженні учнів.
3.Особливості формування мовлення у дітей з інтелектуальною недостатністю. Логопедичне асорті.
4.Організація психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами.  Психологічні родзинки.
     Педагоги інклюзивно-ресурсного центру постійно ведуть пошук ефективних форм і методів психолого-педагогічної та корекційно-розвиткової роботи, використовуючи інноваційні технології у практичній діяльності.
Вчитель-логопед ІРЦ Іржавська І.М. та практичний психолог ІРЦ Федоренко М.Р. ознайомили педагогів школи-інтернату з корекційним обладнанням кабінету психолого-педагогічної допомоги та темної сенсорної кімнати, продемонстрували матеріали, дидактичні посібники та ігри створені власноруч, які використовуються в корекційній роботі з дітьми.
В кінці заходу, в темній сенсорній кімнаті, відбулася релаксаційна хвилинка під керівництвом практичного психолога інклюзивно-ресурсного центру Марини Федоренко.
     У заході взяли участь 20 педагогів школи-інтернату.

Переглядів: 198 | Додав: primorskirc | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar