Комунальна установа "Інклюзивно-ресурсний центр" 

Приморської міської ради Запорізької області



Головна » 2018 » Жовтень » 30 » 30.10.2018
5:37 PM
30.10.2018

  18 жовтня Марина Порошенко відвідала Запорізьку область із робочим візитом.

У ході візиту Марина Анатоліївна взяла участь у створенні обласної школи «Бути батьками», яка сприятиме включенню батьків учнів з особливими освітніми потребами в навчальний процес, їх підготовці до виховання та взаємодії з дітьми.

У рамках державно-приватного партнерства відбулося підписання Меморандуму про створення обласної Школи «Бути батьками» між головою Запорізької ОДА Костянтином Брилем, керівництвом Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та головами батьківських громадських організацій «Аутизм. Свідоме батьківство» та «Здолай-мо разом».
Сторони домовилися організовувати роботу школи на базі обласного Ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти й забезпечувати системний супровід батьків відповідно до запитів і потреб батьківської громадськості.

За словами Марини Порошенко, батьки дитини є важливими партнерами в освітньому процесі. «Вчителі та школа дають дитині знання, а родина є помічником у навчанні, показує приклад поведінки та виховує життєві цінності. Тому для гармонійного розвитку особистості дуже важливо поєднання цих складових. Адже тільки тісна співпраця здатна виховати повноцінного члена нашого суспільства», - сказала дружина Президента.

У заході, присвяченому створенню школи «Бути батьками» взяли участь фахівці КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Приморської районної ради Лілія Глінська та Ірина Іржавська. Було відвідано семінари-тренінги на локаціях:

  1. «Ігротерапія як засіб всебічного розвитку дитини» (домашнє середовище для дітей з розладами аутичного спектру).
  2. «Особливості організації Монтесорі – середовища вдома для дітей з ООП» (аутизм, синдром дефіциту уваги, ДЦП тощо).
     

 

Переглядів: 202 | Додав: primorskirc | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar